Inschrijvingen zijn altijd mogelijk tijdens de schooluren.  Na de schooluren kan u ook bij ons terecht na een telefonische afspraak.  Tijdens de zomervakantie kan u uw kind inschrijven tot 5 juli en vanaf 17 augustus telkens  tussen 10u en 16u.    Wat verwachten wij van u indien u een kind wil inschrijven?  Dat u meebrengt: de SIS kaart en een ziekenfondsvignet van het kind  Dat u de nodige persoonsgebonden informatie verstrekt  Dat u het schoolreglement voor akkoord ondertekent. Het schoolreglement kan worden nagelezen op onze website onder  schoolinfo/informatie/schoolreglement. Op verzoek bezorgen wij u een gedrukte  versie.
Bent u nieuw in Houthalen en zoekt u een school? Of wilt u van school veranderen? Dan kan u  altijd telefonisch contact met ons opnemen of tijdens de schooluren een bezoekje brengen.                                     Ook jij bent WELKOM in onze school! 
Informatie over online aanmelden voor een kleuter- of basisschool in Houthalen-Helchteren                  Beste ouder,  Het lijkt nog vroeg… Toch is het tijd om uit te kijken voor een school voor uw kind geboren in 2017. Uw kind kan binnenkort ingeschreven worden in een school van uw keuze voor het schooljaar 2019-2020!  Online aanmelden… In de kleuter- en basisscholen van onze gemeente kunnen de meeste kinderen niet rechtstreeks inschrijven. Alle kinderen die voor het eerst naar school gaan moeten zich online aanmelden op de website www.naarschool.houthalen-helchteren.be  (op dit moment is deze website nog niet toegankelijk) Maar wees gerust, voor elk kind is er een plaats in een school binnen onze gemeente Tip! Meld je kind zeker aan, ook al kan het pas naar school op maandag 2 september 2020. Let wel op! Broers en zussen van ingeschreven kinderen én kinderen van personeel hebben voorrang op alle andere kinderen en kun je als ouder inschrijven op de school zelf vóór de aanmeldingsperiode. De juiste datum hiervoor wordt nog door de school bekend gemaakt in de loop van januari 2019. Inschrijven, aanmelden… wanneer? Door de nieuwe wet rond inschrijvingsrecht kunnen we u nog geen concrete data meedelen. Daarom! Nodigen wij u uit op de informatievergadering ‘Aanmelden in Houthalen-Helchteren’ op donderdag, 10 januari 2019 om 20u in CC Casino, Varenstraat 22A Tip! Voor bijkomende info rond ‘aanmelden in Houthalen-Helchteren’ hou dan zeker de ‘In & Om’ januari 2019 in het oog. In januari ontvangt u ook een meer uitgebreide flyer. (onder voorbehoud van goedkeuring door het Vlaams Parlement) Wij hopen u te mogen ontmoeten op de informatievergadering